jojoba yağı cilde faydaları

Jojoba Yağı Cilde Faydaları

Bu blog yazımızda jojoba yağı cilde faydaları ndan ve jojoba yağını cilt bakım rutininize hemen dahil etmeniz için 12 nedenden bahsedeceğiz. Jojoba yağının uzun yıllardır sayısız insanın cilt bakım rutinin bir parçası haline gelmesinin ve bizim de en çok satan cilt bakım yağlarımızdan biri olmasının bir sürü nedeni var elbet. Özellikle Akne, kuru cilt ve sayısız diğer cilt rahatsızlıkları için jojoba yağının kullanımını destekleyen araştırmalardan bahsedeceğimiz bu blog yazımızdan sonra jojoba yağının cilt bakım rutininizin ayrılmaz bir parçası olacağına eminiz.

Cildiniz için jojoba yağı kullanmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Jojoba yağı nedir?

Cilde sayısız faydaları olan jojoba yağı jojoba bitkisinden üretilir. Jojoba bitkisi, Kuzey Amerika’da yetişen çok yıllık bir bitkidir. Sadece çoğu canlıyı öldürebilecek sert, çöl iklimlerinde gelişmekle kalmaz, aynı zamanda birçok iyileştirici özelliği olan bir ceviz türünü üretir.

Jojoba bitkisinin cevizleri sıkılarak jojoba yağı üretilir. Jojoba yağını hem diğer uçucu yağlarla karıştırarak taşıyıcı yağ olarak kullanabilir hem de sayısız cilt ve saç yararından ötürü kendi başına kullanabilirsiniz. Gelin cilt bakım rutininize jojoba yağını eklemeniz için 12 nedeni birlikte inceleyelim ve jojoba yağı cilde faydaları na birlikte bakalım.

jojoba yağı cilde faydaları
jojoba yağı cilde faydaları

1.Nemlendiricidir

Jojoba yağı cildin üst tabakasına su çekerek cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Bu hem kuru ciltli insanlar için ciltlerini rahatlatmak ve uzun süre nemli kalmasını sağlamak için önemlidir hem de jojoba yağı bu özelliğiyle ciltteki bakteriyel enfeksiyonların, aknenin ve saçta kullanıldığında saçta kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

2. Antibakteriyeldir

Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özellikler içerir. Laboratuar testleri jojoba yağının tüm bakteri veya mantar türlerini öldürmediğini bulmuş olsa da, salmonella ve E. coli enfeksiyona neden olabilen belirli bakteri ve mantarları öldürdüğü kanıtlanmıştır.

3. Antioksidandır

Jojoba yağının içerisinde doğal olarak E vitamini bulunur. Bu vitamin, ciltte bir antioksidan görevi görür ve jojoba yağı bu şekilde cildinizin hava kirliliğine ve diğer toksinlere günlük maruz kalmanın neden olduğu oksidatif stresle savaşmasına yardımcı olur. Bu özelliklehava kirliliğinin ve toksik yüklü beslenmenin fazla olduğu şehirde yaşayan insanlar için oldukça önemlidir.

4. Komedojenik değildir

Jojoba yağı botanik bir madde olmasına rağmen, yapısı vücudunuzun doğal olarak ürettiği yağa (sebum) o kadar benzer ki cildiniz farkı anlayamaz.

Bu, cildinizde birikme ve gözeneklerinizi tıkama olasılığını azaltarak daha az sivilce oluşumuna ve daha az şiddetli akneye neden olur.

5. Hipoalerjeniktir

Moleküler düzeyde, jojoba yağı bir mumdur. Cildiniz tarafından emilebilmesine rağmen, mumsu yapısı, yüzeyde yatıştırıcı bir mühür oluşturmasını sağlar.

Diğer botanik uçucu yağların aksine, jojoba yağı tipik olarak tahriş edici değildir. Cildinizin Alerjik reaksiyon gösterme olasılığı düşüktür ve hatta  alerjik reaksiyon gösteren ciltler için yatıştırıcıdır.

6. Sebum üretimini kontrol etmeye yardımcı olur

Jojoba yağı sebum üretimini düzenler çünkü vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebuma çok benzer.

Jojoba yağını cildinize sürdüğünüzde cildiniz yumuşar ve nemlenir. Bu, saçınıza ve ter foliküllerinize, cildinizin hidrasyon için ek sebuma ihtiyacı olmadığına dair bir sinyal gönderir.

Bu, cildin yağlı görünmesini engeller ve tıkanmış gözeneklerden kaynaklanan sivilceleri önlemeye yardımcı olur.

7. Kollajen sentezini desteklemeye yardımcı olur

Jojoba yağındaki antioksidanlar vücudunuzun kolajen üretmesine yardımcı olur. Kolajen, cildinizde ve eklemlerinizde olduğu kadar vücudunuzun kıkırdaktan oluşan kısımlarında bulunan bir proteindir.

Yaşlandıkça kolajen seviyeleri azalır. Bu, yaşlandıkça yüz yapınızın değişmesinin bir nedenidir. Yapılan çalışmalarda cilde uygulanan antioksidan içerikli yağlarla kolajen sentezinin uyarıldığı gösterilmiştir.

8. Yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir

Jojoba yağı, yara iyileşmesini teşvik etmede umut verici bir bileşendir. Ön araştırmalar, jojoba yağının cilt hücrelerinizi bir çizik veya kesikle ayrıldıktan sonra birbirine bağlanmaya teşvik ettiğini gösteriyor.

Akne ve sivilce izlerini tedavi etme yeteneğinin nedeni de bu olabilir. Akneli ciltlerin özellikle denemesini öneriyoruz.

9. Egzama, sedef hastalığı ve diğer kuruyan cilt rahatsızlıklarını yatıştırmaya yardımcı olabilir

Jojoba yağı, anti-inflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Topikal uygulama kuruluk, pullanma, kaşıntı ve ilgili semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Sedef hastalığı ve egzama gibi iltihaplı cilt rahatsızlıkları olan kişiler jojoba yağını özellikle faydalı bulabilir.

10. Güneş yanıklarını yatıştırmaya yardımcı olur

Jojoba yağı, bazı doğal güneş koruyucu ürünlerinde popüler bir bileşendir. Bunun nedeni içeriğindeki E vitamininin diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde cildinizi güneş hasarından korumaya yardımcı olmasıdır.

Güneş hasarı cildinizi kurutabilir ve pullanmaya neden olabilir. Jojoba yağı cildininizin kaybettiği nemini ve E vitaminini geri kazandırır ve güneş yanığı semptomlarını yatıştırmak için iyileşmeyi destekler.

jojoba yağı
jojoba yağı cilde faydaları

11. Akne tedavisine yardımcı olabilir

Jojoba yağı yatıştırıcı anti-inflamatuar içeriğe ve iyileştirici özelliklere sahiptir, nemlendiricidir ve doğal bir antimikrobiyaldir.

Bu özellikler, jojoba yağının sivilceleri önlemenize ve hafif sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

12. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir

Oksidatif stres, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümüyle bağlantılı olabilir. Jojoba’yı doğrudan kırışıklıkları ve ince çizgileri tedavi etmeye bağlayan bir araştırma yok, ancak antioksidan özelliklere sahip diğer bitki ürünlerinin cildin elastikiyetini iyileştirdiği gösterildi.

Bu, jojoba yağının antioksidan gücünün cildinizde kullanıldığında yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Nasıl kullanılır

Uçucu yağların aksine jojoba yağının seyreltilmesi gerekmez ve doğrudan cildinize uygulanabilir.

Jojoba yağı veya herhangi bir kozmetik ürünü ilk kez kullanmadan önce alerjiniz olmadığından emin olmak için bir yama testi yapmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek bir yama testi yapabilirsiniz:

Kolunuzun iç kısmına üç veya dört damla jojoba yağı sürün.

Alanı bir bandajla örtün ve 24 saat bekleyin.

Bandajı çıkarın ve altındaki cildi kontrol edin. Kurdeşen, kızarıklık veya tahriş belirtisi yoksa, temizsiniz.

Jojoba yağını kullanma şekliniz, istediğiniz sonuca bağlıdır. Kuru, çatlamış dudakları yatıştırmak için dudak yağı olarak kullanabilir veya yaşlanmayı önleyici serum olarak yatmadan önce tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, akneyi iyileştirmek için jojoba yağını diğer doğal sivilce ile savaşan maddelerle karıştırarak kendin yap maskesi tedavisine uygulayabilirsiniz.

Jojoba yağı, diğer bileşenlerin çoğundan farklı olarak göz çevrenizde güvenle kullanılabilir, bu da onu yağ bazlı makyaj için popüler bir makyaj temizleyicisi yapar.

paylaş

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

- Benzer BLOG Yazıları -

İlk Siparişine Özel %10 indirim